BRUDPAR
prices contact functions locals templates home
df df

Html - hjälp


Notera: Alla tips på denna sida är nedskrivna som en hjälp för nybörjaren.Denna sida kommer även att uppdateras om jag hittar saker som kan vara till ytterligare hjälp för dig.

I denna sektion skall jag försöka att ge dig några få Tips, som har hjälpt mig. Naturligtvis har alla sina egna sätt att sätta upp en hemsida etc. Detta är bara TIPS.

Det finns många olika webbsidor med bra HTML- lektioner, vissa av dessa sidor är skrivna direkt till nybörjaren. På  www.google.se  kan du bara skriva in orden  HTML eller HTML hjälp.

Mycket viktigt TIPS!   Försäkra dig om att ALLTID kopiera dina filer på en annan hårddisk eller CD-rom skiva. Detta inkluderar även Zip-filen som skickas till dig via email.

  • Webbhotell / webbutrymme: När du enbart beställer ett set eller indexsida av mig behöver du ett webbutrymme som du kan ladda upp mina filer på.Var uppmärksam på att det du beställer av mig är 1 eller flera sidor med grafik för ATT LADDA UPP på ett webbutrymme, i det du beställer ingår EJ något webbhotell.

  • Det finns emellertid många bra och billiga webbhotell, där du kan beställa både domännamn samt webbutrymme på en och samma gång t.ex. www.one.com. Naturligtvis finns det även webbhotell som erbjuder ett gratis utrymme, men då får du inte välja domännamn själv. Sök på google efter ordet; GRATIS DOMÄN.

  • ZIP-program: Du behöver ett program för att öppna den zip-fil som jag skickar till dig via e-post. Programmet är gratis att ladda hem och du hittar det här www.winzip.com Föredrar du något annat program kan du alltid söka via www.google.se på sökordet winzip.

  • Mina FILER: När jag skickar dig min fil innehåller den allt du behöver för att ladda upp sidan precis som du har sett den på min hemsida. Du har sedan möjlighet att kreativt lägga upp vad du vill, eller plocka bort vad du vill på sidan för att sedan ladda upp den på ett webbutrymme. Sedan kan du använda din sida på så många sätt du vill.

  • När du öppnar min zipfil: öppnar du en mapp, bestående av 1 index.html och fler filer (t.ex info.htm eller foto.htm) om det är ett set samt en mapp med bilder kallad ”images”. Om du sedan klickar på index.html eller någon av de andra sidorna så visas själva hemsidan.

  • Själva SKAPANDET av hemsidan: För att skapa i hemsidan samt lägga upp den på ett webbutrymme, krävs det program för att kunna öppna filen Index.html eller andra filer om det gäller ett set.

  • Man behöver då en HTML-editor. Det är ett program gör att man inte behöver skriva själva koden själv och många tycker att det är enklare så. Front Page är ett exempel som du kanske redan har i din dator. Annars rekommenderas Dreamweaver av en del och kan laddas ned från Macromedia.

  • Själva UPPLADDNINGEN till webbutrymme: Köper du ett webbutrymme www.one.com så kan du på "dina sidor" ladda upp dina filer till din server.

  • Restriktioner: Det enda du inte får göra är att dela din sida med någon annan eller att sälja den. Punkt slut. Naturligtvis är det tillåtet att köpa ett set eller indexsida och ge till någon annan förutsatt att du inte först använder den själv. Läs mina villkor HÄR

 

 

df df
 
 

Startsida | Bröllopsmallar| Kontakt
Villkor | Länkar
_________________________________